8 obiceiuri pe care să le adopți și să le cultivi în persoana ta

Cu toții visăm la un job sau la o afacere care să ne aducă doar satisfacții. Ne focusăm pe asta, dar nu și pe obiceiurile de zi cu zi. Ce ești tu defapt? Totalitatea acțiunilor pe care le întreprinzi. 

Așadar, trebuie să avem mai multă grijă cu preocupările noastre, dat fiind faptul că acestea ne definesc în mod cert. În cele ce urmează vreau să vă prezint 8 obiceiuri pe care dacă le adopți și le cultivi în persoana ta, te vor ajuta mai mult decât crezi în acest moment.

1.Ai grijă în ce fel de cerc îți petreci timpul

Toți (mai mult sau mai puțin) am promovat la un moment dat efectele nocive ale sucurilor acidulate, de exemplu, iar acum când întâlnești cu privirea un anume brand de băuturi răcoritare, automat te trimite cu gândul la ceva “toxic”. Despre același impact putem vorbi și în cazul persoanelor “nepotrivite” din anturajul tău. Genul acesta de persoană poate fi foarte deranjată în privința unei decizii pe care ai luat-o într-o anumită situație comună. Ba chiar o să arunce cu noroi în tot ce îi apare în cale. 

Acum fă un exercițiu de imaginație și observă cât de bine e când ai de luat decizii importante și nu ai pe nimeni “toxic” în jurul tău. E plin de astfel de persoane, dar trebuie să înveți să le eviți sau să le elimini din anturajul tău. Înconjoară-te cu cei la fel ca tine! 

 

2. Uită tableta, laptopul sau telefonul în living, nu le lua cu tine în pat

Social media s-a “aglomerat” de vibe-uri negative, iar asta îți poate tulbura somnul. Nu mulți înțeleg ce efecte nocive au aceste dispozitive, cum le țin psihicul în alertă. Cu toții am pierdut măcar o noapte la viața noastră și știm cum asta ne-a scăzut gradul de productivitate din ziua următoare.

 

3. Apreciază la momentul potrivit pe cine și ce trebuie

Am o teorie foarte interesantă legată de faptul că fericirea și pacea vin din lucrurile simple, din recunoștința pe care o arăți celor din jurul tău și care ți-e oferită înapoi. Dacă nu îți permiți cel mai de calitate caviar, nu înseamnă că nu poți să te bucuri de o masă gustoasă. Poate doar un grătar, niște beri și multă voie bună cu ai tăi te pot face extrem de fericit. Deci nu te mai amăgi așa cum mulți o fac, învață să apreciezi ceea ce ai acum, gândește pe termen lung.

 

4. Nu tot timpul ai dreptate

E ușor să tragi concluzii când nu ești pus într-o situație anume. Nu invidia pe nimeni pentru ce a obținut, poate că acea persoană se confruntă cu probleme de care tu nici nu ai idee. Există posibilitatea ca acea “perfecțiune” pe care o afișează să fie doar vârful iceberg-ului. Toate se întâmplă cu un scop, iar viața nu oferă mereu surprize plăcute. Nu lua decizii la prima vedere, ci învață să fii deschis la nou și să te adaptezi în orice situație. Dreptatea nu-i un lucru pe care să-l poți deține, azi o poți avea, dar mâine s-ar putea să aparțină altcuiva. 

 

5. Succesul se ascunde în ambiția de a nu renunța

La fotbal dacă doar stai pe margine și visezi că o să joci, nu înseamnă că o să se și întâmple. Trebuie să faci ceva la antrenamente, să dai tot ce ai mai bun ca antrenorul și coechipierii să te remarce. La fel e și în viață, și în afaceri. Planurile sunt doar 0,5% din tot procesul, iar restul sunt încercări și eșecuri până la reușită. Nu zic că nu există persoane care o lovesc din prima, spun doar că nu toți sunt la fel de norocoși. Atrage succesul prin perseverență, prin faptul că nu renunți nici măcar atunci când eșuezi. 

 

6. Organizează-te

Atunci când te împarți între copil, nevastă, job și afacere tinzi să bați pasul pe loc, să pierzi timp din cauză că eviți să te organizezi corespunzător și ajungi să nu aloci suficient timp nici familiei, nici jobului, nici afacerii. Ar trebui să începi prin a te hotărî ce vrei să faci. Propune-ți anumite task-uri pe care trebuie să le parcurgi zilnic.

 

7. Învață să spui “nu” 

Ai fost cu siguranță pus într-o situație în care a trebuit să răspunzi cu “da” sau “nu”, iar asta ți-a oferit o bulă de stres din care nu știai cum să ieși pe moment. Prin actul de refuz al unui nou angajament nu vei face decât să le onorezi cu succes pe cele existente.

A spune “nu” este defapt un autocontrol și te va căli în ale vieții, vei putea preveni acele situații care ți-ar afecta munca. 

 

8. Fapte, nu vorbe

Cu toții știm că ambalajul vinde, că vorba multă atrage atenția, dar nu fă din asta un crez. Nu-i despre propunere, ci despre faptă. Degeaba spui că o să slăbești 10 kg într-o lună dacă tu dormi la fast-food, nu alergi, nu miști nimic… dăcă vorbele sunt însoțite de fapte imediate, atunci cu siguranță vor exista rezultate. La fel este și în afaceri, degeaba spui că vrei să deschizi o fabrică, dacă faptele tale nu coincid cu ceea ce ai spus. Mai este și tipul care își deschide afacerea, dar nu se ocupă de ea, nu-și pune inima acolo, nu se conectează cu mediul antreprenorial, nu se documentează, iar la sfârșit spune: ce de “oaie” este să fii antreprenor.. Dar nu s-a dedicat nici măcar 20%. Ancorează-te în realitate și vino cu fapte, pentru că vorbele se uită. 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s