Despre prieteni și cât valorează ei

Am avut “N” prieteni din toate clasele sociale, dar la greu am rămas doar eu. Am întâlnit tot felul, de asta îi voi împărți in trei mari categorii: prieteni pentru un interes, prieteni pentru o perioadă de timp și prieteni până la moarte. Soarele îi va face să apară, iar luna îi va pune la încercare. Despre ultima categorie am doar vorbe de bine, ei fiind familia, pentru că prietenii până la moarte sunt extrem de rari sau inexistenți.

De când le-am spus primul meu gând legat de afaceri, toți au devenit suspicioși sau invidioși. Nu era de parcă le luasem locul sau făcusem ceva împotriva lor, ci încercam să-mi croiesc drumul către ceva măreț. Pe lângă asta, mereu am încercat să-i trag după mine, să le dau din informațiile pe care le dețineam, să-i îndemn să calce pe aceleași urme. Nu eram un model, nu sunt un model și nu-mi doresc să fiu. Vreau doar să inspir prin ceea ce fac, fiecare e liber să facă exact ce dorește.

Unii au observat în timp faptul că ar fi fost mult mai OK să-mi asculte îndemnul, iar alții nu își vor da seama de acest lucru niciodată. Dar prietenia noastră s-a încheiat din momentul în care au deschis gura să judece înainte să cunoască, înainte să încerce.

Prin construcție, prin ADN, prin felul meu de a fi, mama m-a educat să-mi iubesc și să-mi respect aproapele. În cercul acesta m-am învârtit 27 de ani. Am obosit să-mi pese mai mult decât le pasă lor de propria viață și propria cale. Unii se vor trezi și vor regreta deciziile luate la impus, ademeniți fiind de anturaj, iar alții se vor trezi prea târziu să mai conteze.

Tot ce pot să vă spun, dragi prieteni, e că sunt bine și că îi dau înainte cu chestiile cu care vă băteam la cap: sportul, zona de business și dezvoltarea personală. Eu nu mai sunt cel de ieri, dar voi încă sunteți cei de mâine, pentru că vă gândiți la câte beri ar intra, nu la ce s-ar putea realiza cu banii de pe ele.

Prietenia este precum diamantele: se găsește rar, valorează mult și se falsifică des… – Gandhi.

Publicitate

2 gânduri despre „Despre prieteni și cât valorează ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s