Asemănări între sportivii de performanță și antreprenori

Sportivii și antreprenorii dețin același set de calități, de la focusul pe obiectivele propuse până la dedicarea de care dau dovadă în drumul spre succes.

Am găsit un articol interesant pe blogul celor de la RedBull, despre sportivul Braden Currie și CEO-ul companiei RocketWerkz, Dean Hall.

Braden și Dean au împărtășit cu generozitate primele trei strategii ale lor pentru succes pe care orice sportiv și antreprenor le poate aplica.

1. Identifică în care parte a zilei ești mai productiv și profită

Dean a spus că serile reprezintă momentele în care poate sta liniștit și poate fi productiv, dar asta nu înseamnă că până în acel moment nu trebuie să facă nimic.

Ziua, ca antreprenor, trebuie să-ți susții echipa, să o asculți și să o ajuți să ia decizii. Seara, când ești doar tu cu tine, poți dezvolta noi strategii pentru a atingerea obiectivelor propuse (o cifră de afaceri mai mare, deschiderea unei noi locații, etc).

Braden e fix opusul. Dimineața îl vei găsi la bazin la 5.30, pentru că în prima parte a zilei dă cel mai mare randament.

Dimineața vine cu o nouă șansă pe care o poți folosi în avantajul tău, vine cu o nouă serie de oportunități, pe lângă bateriile proaspăt încărcate.

2. Urmărește să ai echilibru în viața ta

În prima parte a zilei, Dean, se întâlnește cu staff-ul lui. Iar în a doua parte a vieții are grijă la alimentație, face sport, iar seara caută noi strategii pentru dezvoltarea business-ului.

”Mersul la sala de sport îmi oferă energia de care am nevoie pentru o zi bună! Mâncarea bună alături de a fi pasionat față de ceea ce fac mă ajută să am o zi plină de succes.”

Dean Hall

Braden se asigură ca e prezent în orice moment al vieții lui, pe lângă antrenament.

Indiferent de activitatea pe care o desfășori sau de sfera în care activezi, este important să găsești un echilibru între familie și muncă, apoi să te dedici antrenamentului și celorlalte lucruri din viață. Dacă nu vei face asta, antrenamentul și tot ceea ce ai clădit va fi afectat.

”Fii răbdător și echilibrat în acest proces. Trebuie să construiești, dar să știi să eviți burn out-ul și sacrificarea altor părți din viața ta care-s importante pentru tine,” spune Braden.

3. Folosește pierderile în avantajul tău

Cea mai mare asemănare dintre Braden și Dean e abilitatea lor de a transforma eșecul în puterea de a merge mai departe, conform RedBull.

”Mă bazez pe felul în care gândesc, anume că pot să fac mai bine de atât și că timing-ul contează enorm. E important să nu te abați de la obiectiv când te simți rănit sau când ai avut un rezultat prost. Trebuie să te concentrezi pe următorul obiectiv.” – Braden Currie

Cum îmi place mie să spun: Succesul se ascunde în ambiția de a nu renunța. Atunci când ești în alergare și te împiedici, și cazi, ridică-te și aleargă în continuare, focusează-te pe LINIA DE FINISH, nu pe obstacolele pe care le întâmpini. Ele vor fi mereu acolo, în schimb, o oportunitate nu e mereu la îndemână.

Tratează eșecul ca pe un mod de învățare, nu considera că ai ghinion, pentru că eșecul este experimentat de orice om, de la CEO-ul celor mai mari companii de pe glob până la muncitorul care lucrează la fața blocului tău.

Totul depinde de TINE!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s