Despre mine

Cine sunt, ce am făcut, și unde mă aflu.

Salut! Numele meu este Sebastian, dar prietenii îmi spun Sebi. M-am născut pe 18 decembrie 1994 în Iași. Am trăit ca un copil normal, înconjurat de mulți prieteni cu care mă jucam cât era ziua de lungă. Încă de pe atunci am simțit pe propria piele cum e să nu ai, văzându-mi părinții lucrând de zor ca să ne ofere un trai cât de cât decent. Mai târziu am înțeles că așa trăiau majoritatea românilor. 

Ai mei au luat credite, s-au îndatorat ani de zile, au investit în chestii care nu produceau nimic, iar asta se întâmpla din cauza lipsei educației financiare. În școală am văzut o totală lipsă de interes legată de acest lucru atât de important, nimeni nu vorbea despre bani, despre cum să-i investești, ce sunt ei, ci doar despre ce era în manualele acelea rupte și pline de praf. 

Ca orice familie, am fost îndrumat pe drumul studiilor, că fără școală nu poți să faci nimic(așa se auzea la orice “ciocnire” dintre generații). Am terminat liceul, iar în ciuda a ceea ce spuneau ai mei, am renunțat să merg mai departe. 

M-am angajat cu greu pentru că unde doream mi se cerea experiență, acea experiență pe care nu o poți dobândi decât dacă ești angajat… Paradoxul acesta m-a făcut să continui pe drumul meu, să înțeleg că o facultate făcută doar de gura unora nu mă va ajuta niciodată cu nimic. 

Am lucrat de la ajutor de bucătar până la security și lucrător în construcții. Nu mi-a fost niciodată rușine de muncă, mi-a fost rușine să stau și să întind mâna la alții. Primii mei bani au fost făcuți din vânzarea propriilor jucării, pe o tarabă improvizată la poartă. Mi-a plăcut asta și am visat mereu să fac asta, să aflu mai multe despre mediul acesta antreprenorial. Am “gustat” din ce înseamnă să fii antreprenor în momentul în care rudele noastre apropiate au deschis un magazin mixt. Am așezat marfa, am studiat facturi, am vândut și am “furat” meserie, atât cât știam eu la anii aceia. 

Am plecat în Londra la vârsta de 22 de ani, ai mei fiind deja acolo, pentru că n-au mai putut să suporte bătaia de joc din sistemul bugetar. Atunci mi-am zis că o să plec câteva luni și o să ne întoarcem cu toții să investim în ceva din care să ne câștigăm traiul. Nu a fost așa, au trecut 4 ani deja, dar am investit: am deschis o afacere cu produse personalizare(tricouri,căni,perne,sticle,etc) pentru persoane fizice, dar și pentru sectorul de business. Această afacere mi-a adus satisfacție sentimentală întâi, iar mai apoi a generat și profituri generoase. 

Pe tot parcursul acesta în care m-am dezvoltat ca om și am evoluat alături de oamenii de lângă mine, am învățat că nimic nu-i imposibil, iar singura cheie a succesului este EȘECUL. Dacă azi cazi, asigură-te că mâine ești în picioare și ești gata să aplici noi strategii pentru a ajunge acolo unde inima ți-o cere. 

Sunt absolvent al cursului de “Competențe Antreprenoriale” și doresc să ajut cu informații tinerii aflați la început de drum. Voi pune la dispoziția voastră ebook-uri și materiale gratuite.
Cine dorește un plan de afaceri corect și complet, poate apela la servicii mele cu încredere. Particip în prezent la un concurs de planuri de afaceri, iar experiența dobândită pe tot parcursul orelor de curs și feedback-ul primit de la formator mă recomandă.

Dacă ai citit ce am scris aici, înseamnă că tu ai ales deja ce vrei să faci cu viața ta. Fii serios, învață din greșeli, nu te lăsa influențat de nimeni, muncește când alții dorm, conectează-te cu mediul din care vrei să faci parte și o să culegi roadele pe care mereu le-ai visat!

P.S. Învăț în același timp cu tine, nu sunt un expert, caut doar să-ți fiu alături în nebunia de a deveni independent financiar!

Publicitate