Cum să faci față unui job care nu te face fericit

Într-o lume ideală am avea cu toții joburile pe care ni le dorim. Realitatea, din păcate, e diferită.

Dacă nu ești mulțumit de locul de muncă actual, ar trebui să faci pași mici, dar siguri spre ceva ce te-ar putea încânta mai mult.

Mai jos o să-ți dau câteva sfaturi care te vor ajuta să faci față unui job mai puțin ideal.

Trebuie să-ți ajustezi atitudinea – poate nu îți place șeful sau poate consideri că faci o muncă cu mult sub competențele tale. Nu-i nimic, bunele obiceiuri se formează făcând lucruri care nu ne plac. Trebuie să te motivezi în fiecare clipă și să consideri că trebuie să treci prin furtună ca să ajungi să te bucuri de soare.

Negociază – ești nemulțumit de program sau de salariu? Atunci ar trebui să le spui superiorilor tăi despre nemulțumirile tale. Cheia rezolvării problemelor este comunicarea.

Stabilește obiective – dacă nu ești suficient de provocat la locul de muncă și te-ai plictisit, stabilește obiective de calitate. La sfârșitul fiecărui proiect întreabă-te: asta e tot ce pot? Dacă nu,revino ori de câte ori simți și provoacă-te pe tine însuți, de exemplu, termină ce ai de făcut cu o zi mai devreme. Sau încearcă să faci proiectul mai bun, dar în același buget. Vei atrage atenția celor din jur și te vei simți mult mai bine cu privire la jobul pe care îl desfășori.

Gândește-te ce îți aduce jobul actual – poți pune în balanță posibilitățile pe care ți le oferă locul de muncă. Chiar dacă balanța poate se înclină, să nu-ți pară rău! Privește partea bună: ai experiență în a face ceva.

Găsește ceva să-ți placă la muncă – fie că e vorba de prânz, fie că e vorba de interacțiunea dintre colegi, ține-le minte. Important e să ai măcar un moment plăcut cât timp te afli acolo.

Decorează spațiul unde lucrezi – o să pară banal, dar există și cercetări pe această temă care au arătat cât de mult îți poate schimba starea de spirit un spațiu de lucru. Ai grijă să stai confortabil și să ai materialele/echipamentele necesare activității tale. În al doilea rând, dacă locul este deprimant din punct de vedere vizual, poți pune o poză cu ai tăi sau ceva care să aducă câteva raze de soare în încăperea respectivă.

Cu toate că în unele domenii sau în unele situații nu poți implementa toate sugestiile de mai sus, cu siguranță vei reuși să adaugi un plus care să-ți facă ziua de muncă mai tolerabilă și poate vei ajunge să te bucuri de jobul pe care îl ai. Dacă nimic nu îți poate schimbarea starea și percepția, vei ști că e timpul să cauți altceva. Succes!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s